Арестуваха 17-годишния младеж в Русе, който бе заснет да нанася побой на

...
Арестуваха 17-годишния младеж в Русе, който бе заснет да нанася побой на
Коментари Харесай

Арестуваха непълнолетния побойник, тероризиращ Русе

Арестуваха 17-годишния младеж в Русе, който бе сниман да нанася побой на друго момче и да го унижава. 

С следствието се заема и Окръжната прокуратура в Русе. Клипът в обществените мрежи предизвика напрежение и събра десетки пред дома на Джан Махмудов, заяви rusemedia.

Въпреки че причинителят пусна обява в обществената мрежа, с която се извинява за случилото се, пострадалият Иво Бонев не приема извиненията му. Той желае да има заслужено наказване, защото това не е индивидуален случай. И признава, че е признателен за поддръжката на вчерашния спонтанен митинг.

" Не чаках въобще някаква поддръжка от хората, от безусловно всеки, който желае да помогне. Да има някаква правдивост най-малко в този град, тъй като през днешния ден може да съм аз, на следващия ден може да е някой различен ", споделя Иво.

Само преди дни побой е нанесен и на различен юноша, който е подал незабавно тъжба в полицията. " Започна да ме блъска в земята, да ме хвърля, и продължаваше много време. След което бях принуден да си заложа телефона, беше ми взет часовникът. Имам счупено ребро, проблеми с ключицата, не мога да си движа ръката ", споделя пострадалият.

Според студента по право Борис Неделчев, който оказва помощ с юридически препоръки на потърпевшите, за страдание е мъчно да се получи действително отмъщение, защото при Иво се касае за лека телесна щета. " Да, клипът наподобява доста жесток, и това е реалност, само че самата здравна експертиза би посочила лека телесна щета, защото не дава отговор на нито една от хипотезите за междинна телесна и не е подсъдна на прокуратура. Това момче има такова възприятие за безотговорност, защото никой не е подавал до момента тъжби, а и множеството от побоите са с лека телесна щета ", споделя още той.

Биячът учи в Спортното учебно заведение, където тренира кану-каяк. Живее с майка си и втория си татко, само че съгласно негови близки експанзията е обвързвана с проблеми в фамилната среда. Съседите са сюрпризирани от протичащото се, тъй като го познават като възпитано момче.

От учебното заведение през днешния ден привикват комисията по противообществените прояви. По-късно през днешния ден ще има и брифинг на прокуратурата с детайлности по случая.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР